مقالات وقت سفارت فرانسه

مقالات وقت سفارت فرانسه

مطالب دیگر

آمفی تئاتر کلوسئوم میدان نبرد گلادیاتورهای روم

نوشته شده توسط 
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

آمفی تئاتر کلوسئوم از جاذبه های باستانی بسیار زیباست که گردشگران زیادی از سراسر دنیا برای بازدید از این جاذبه تاریخی به کشور ایتالیا سفر می کنند این سازه تاریخی بسیار مشهور بوده و دارای قدمت و پیشینه ای غنی می باشد و این اثر تاریخی جزو یکی از عجایب هفت گانه جهان  می باشد و معماری زیبای ان بسیار جالب می باشد.این جاذبه زیبا توسط پادشاهی به نام «تیتوس فلاویوس وسپاسیانوس» بنا شده است و مربوط به  سال های 72 قبل از میلاد مسیح می باشد و تاکنون بازسازی هایی روی ان انجام شده است که اخرین بازسازی ان در سال ۲۵۲ میلادی پایان یافت. نام دیگر این آمفی تئاتر ، آمفی تئاتر فلاویوسی می باشد. تماشاخانه کولوسئوم شاهد اعدام‌ها و نبردهای خونین گلادیاتورها با یکدیگر و یا با حیوانات وحشی بوده است تا باعث سرگرمی تماشاچی‌ها، امپراطور و اشرفایان باشد.

پلان کولوسئوم به شکل بیضی به قطرهای ۱۸۸ و ۱۵۶ متر است و ارتفاع آن در حدود ۴۸ متر می باشد. . کف صحنه چوبی است و در زیر آن مجموعه‌ای از اتاق‌ها و گذرگاه‌ها برای عبور حیوانات وحشی و سایر تدارکات لازم جهت راه‌اندازی و اجرای نمایش قرار گرفته‌است. تعداد ۸۰ دیوار به عنوان تکیه‌گاه برای طاق‌های گنبدی شکل، گذرگاه‌ها، پلکان و ردیف‌های صندلی، روی صحنه قرار گرفته‌ است. لبه بیرونی طاق‌های متوالی باعث اتصال طبقات مختلف و پلکان بین آن‌ها به یکدیگر شده‌است.

نمای داخلی کلوسئوم از بالا سه ردیف طاق‌های گنبدی شکل رو به روی ستون‌ها و سر ستون‌ها قرار گرفته‌اند، در ستون‌های طبقه اول سبک معماری سبک دوریکا، در طبقه دوم سبک ایونیک و در طبقه سوم سبک قرنتی که نزدیک به سبک کلاسیک یونان بود، به کار رفته‌ است.در بالای این سه طبقه اصلی، طبقه زیرشیروانی شامل ستون‌های مستطیل شکل سبک قرنتی قرار دارد. فضای بین ستون‌ها با ۴۰ عدد پنجره کوچک مستطیل شکل پر شده‌است. در قسمت بالا، دیوارکوب‌ها و بندگاه‌هایی وجود دارد که تیرک‌هایی را که سایه‌بان‌ها به آنها آویزان است، نگه داشته‌اند.  این بنا مانند برج پیزا در حال کج شدن است و بخش جنوبی این ساختمان ۴۰ سانتیمتر پایین‌تر از بخش شمالی آن قرار گرفته است.

ساعات بازدید از این آمفی تئاتر ۹ صبح تا ۱۹ بعدازظهر است.

 

 

از ما حمایت کنید